Niomanader.se I samarbete med Babyplan®
Du är här:

Senast uppdaterad, 12 april 2018, Av michael

Hur tidigt kan man känna av en graviditet?

Kan man känna av befruktningen och gör alla det?

En del kvinnor hävdar att dom känt när ägget befruktats. Om det är sant eller inbillning kan man ju inte bevisa, men generellt så tror jag att de flesta inte har en aning om precis när ägget befruktades.

Kan man känna av när ägget planterar sig i livmodern?

Alltså igen så är det ju inget som går att bevisas men det finns kvinnor som häbdar att dom har känt hur ägget implanterats i livmoderslemhinnan. Men majoriteten av kvinnor känner det defintivt inte.
De kvinnor som känt av detta, och som hört av sig till mig, säger att det känns som en stickande känsla som varat i allt från några minuter till en timme.
Att känna av när ägget planterar sig i livmoderslemhinnan är ganska ovanligt som sagt och det är igen inget som man måste känna för att allt ska vara ok.

Vad är en nidationsblödning då?

Vanligare då, även om även detta är ovanligt, är att man får en sk nidationsblödning (nid-blödning) som då uppstår när ägget fäster.

» Klicka här för att läsa mer om nidationsblödningen

Viktigt att komma ihåg!

Viktigt att minnas är att de flesta inte har en aning om när dom blev gravida eller när ägget fäste. De flesta lever i total ovisshet tills mensen uteblir eller graviditetstestet visar positivt eller tom senare än så.

» Klicka här för att läsa mer om tecken på graviditet